BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

VELO pakt winst in streekderby tegen DKC

Kweekel Kruijt tegen Middelburg Vlaar DKC VELO badmintonHet is badmintonclub DKC dit weekend niet gelukt om winst te behalen tegen Van Zundert VELO. De ploeg uit Wateringen was met 3-5 te sterk in sporthal ’t Zandje in Den Haag. “VELO was vooraf licht favoriet, maar er had meer ingezeten”, laat DKC-speler Thomas Wijers na afloop weten.

De wedstrijd werd op een bijzondere manier geopend: wethouder Rabin Baldewsingh verzorgde de line-up. Daarbij feliciteerde hij Mario Buijk die afgelopen 29 september is verkozen tot nieuwe voorzitter van DKC. Voormalig voorzitter Rien Caljouw heeft na zeven mooie jaren, inclusief een kampioenschap, afscheid genomen.

Spannende wedstrijden

Het publiek kon gelijk genieten van een mooie herendubbelpartij tussen Joran Kweekel /Michiel Kruijt en Alex Vlaar/Jim Middelburg. Na drie razend spannende sets trokken de VELO-heren net aan het langste eind: 29-30, 21-12 en 20-22. Ook in het damesdubbelspel tussen Marlies Baan/Daisy Bommeleyn en Lisa Malaihollo/Maaike Halkema werd een verlenging gespeeld. VELO ging er met de winst vandoor: 20-22 en 16-21.

Punten voor DKC

In het herenenkelspel heeft DKC twee punten gepakt. Zowel Joran Kweekel als Thomas Wijers hadden twee sets nodig om af te rekenen met hun tegenstanders Ewout Beukers en Rowan Scheurkogel. “Ik had nog niet eerder tegen hem gespeeld”, laat Thomas Wijers weten. “Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Uiteindelijk won ik makkelijker dan vooraf gedacht.” In het gemenddubbelspel was Thomas minder succesvol. Hij nam het samen met Daisy Bommeleyn op tegen Maaike Halkema en Jim Middelburg. Wijers: “Zij zijn al bijna twee seizoen ongeslagen, dus we wisten dat het een hele moeilijke opgave zou worden. De eerste game wonnen we na goed spel met 21-18. Helaas hebben we er in de tweede en derde set geen echte wedstrijd meer van kunnen maken. We verloren vrij kansloos met 11-21 en 8-21.”

Ongeslagen duo

In het damesenkelspel waren Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono niet opgewassen tegen Imke van der Aar en de ervaren Lisa Malaihollo. Het derde punt voor DKC werd behaald door het tot nu toe ongeslagen duo Michiel Kruijt en Veerle Wijers. Zij wonnen met 21-13 en 21-14 van Alex Vlaar en Imke van der Aar. “Alle games die spannend waren, hebben we verloren”, vertelt Thomas Wijers. “Neem bijvoorbeeld de herendubbel. We misten doortastendheid om op de belangrijke momenten door te drukken.”

Derde plek

DKC staat momenteel op een derde plek achter Duinwijck en koploper VELO. Er volgen nog drie wedstrijden voordat de competitie in twee nieuwe poules wordt verdeeld. Zaterdag 22 oktober staat DKC in een uitwedstrijd tegenover Hoornse BV. “Zoals vandaag ook weer bleek, ligt de top van de eredivisie heel dicht bij elkaar”, geeft Thomas Wijers aan. “Het is dus belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen in de bovenste poule. We moeten komende weken zoveel mogelijk punten halen. Daarom nemen we volgende week bij Hoornse BV geen genoegen met minder dan 8-0.”

Alle uitslagen en de tussenstand staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl.