BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC pakt vijf punten in dubbelweekend

Thomas_Ruben2De Haagse badmintonclub DKC heeft afgelopen weekend vijf punten behaald in twee wedstrijden. In de Eredivisie nam de ploeg van coaches Leonard van Velzen en Roy Calbo het zaterdag op tegen TFS Barendrecht. In eigen huis verloor DKC nipt met 3-5. Op zondag stond de uitwedstrijd tegen BV Almere op het programma. Dit duel leverde twee punten op voor de Hagenaars.
DKC wist dat het een lastig weekend zou krijgen. De man die dit seizoen in uitstekende vorm verkeerd, Mark Caljouw, was bij beide wedstrijden namelijk afwezig, omdat hij in Portugal de Europese Kampioenschappen onder 17 jaar speelt. Er moest daarom een beroep worden gedaan op spelers uit lagere teams.

 

DKC – TFS Barendrecht

Op zaterdag vielen Tymen Reijnders en Dave Macaré in. Zij speelden beide een singelpartij. Normaal gesproken komen zij uit in de tweede divisie, dus kon er van hen niet veel verwacht worden. Toch deden ze het zeker niet slecht. Macaré verloor ‘maar’ met 21-16 en 21-18 van Michiel Kruijt. En Reijnders moest met 21-12 en 21-15 het onderspit delven tegen Stacey Bouwman.

Vaste singelaar Ruben Wijers werd dit keer in de dubbel en mix opgesteld. In het herendubbel pakte dit goed uit, want samen met zijn broer Thomas versloeg hij het TFS Barendrecht-koppel Bouwman en Sabar Lapré. In het gemengd dubbel ging Ruben Wijers wel onderuit. Met Tak Ling lam verloor hij van het sterke duo Daisy Bommeleijn-Kruijt.

De andere winstpartijen voor DKC kwamen op naam van Veerle Wijers en Ginny Severien in de vrouwendubbel. Laatstgenoemde wist ook haar singel vrij gemakkelijk te winnen van Bommeleijn. Verloren werd er nog door Lam in het singel tegen Monique Broeke (in drie games) en het gemengd dubbel van Veerle en Thomas Wijers.

BV Almere – DKC

Zondag reisde DKC af naar Almere. Nu werd er een beroep gedaan op invallers Jelle de Keijzer (normaal spelend in eerste divisie), Kevin Esmeijer en Ruben Houtepen (beiden normaal spelend in derde divisie). De laatste twee werden opgesteld in de singel. Zij gaven nog aardig tegenstand maar waren toch een maatje de klein voor respectievelijk Saber Afif en Stephan Branderhorst.

De Keijzer kwam in actie in de dubbel (met Ruben Wijers) en de mix (met Veerle Wijers). Beide wedstrijden werden door DKC verloren in twee games. In de eerste game konden de Hagenaars nog aardig meekomen, maar was het verzet gebroken in game twee.

De andere verliespartijen waren van Lam in haar singel tegen Yvonne Hoogland, en wederom Lam (met Ruben Wijers) in de mixed dubbel. Die laatste wedstrijd had zomaar gewonnen kunnen worden, want in de derde game werd maar nipt verloren (21-18) van Dennis Steenland en Roxanne Molenmaker.

Gelukkig won DKC ook nog twee partijen. Net zoals de dag ervoor wonnen Severien en Veerle Wijers hun dubbel (van Hoogland en Yvonne Sie), en won Severien van Molenmaker ook haar singel.

Vijf punten voor DKC dus in twee wedstrijden. Met Caljouw erbij was dit wellicht meer geweest. Toch kan het team best trots zijn op de behaalde punten. In totaal heeft DKC nu dertig punten uit elf wedstrijden. Het staat daarmee nog altijd negende en een na laatste. Het gat met nummer acht Roosterse BC is groter geworden, en bedraagt nu zes punten.

Volgend weekend gaat DKC op bezoek bij BC Amersfoort, de nummer drie van de Eredivisie. Het duel begint zaterdag 26 november om 19.00 uur.

Voor individuele uitslagen zie: http://toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=0FB184DD-1D03-4518-A00E-47DB33834711&draw=1