BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Ginny en Maartje kwamen net te kort

ginnymaartjedutchopenZe zijn de Nederlandse verrassing tijdens deze Yonex Dutch Open! Helaas was de kwartfinale hun eindstation. Vrij kreeg Ginny van haar werkgever om deze kwartfinale te spelen en wat hebben ze het waanzinnig goed gedaan tegen de nummers 15 (!) van de wereld.

Een mooie gelijk opgaande strijd in de 1e game eindigde in een 16-21 nederlaag. Game 2 gaf een identiek beeld en eindigde eveneens in 16-21. Na deze nederlaag kunnen de dames zich weer richten op andere zaken. Voor Maartje is dat o.a. de bestuursfunctie topsport bij Badminton Nederland en met het bereiken van deze kwartfinale blijkt maar weer dat zij uit een goed topsport hout is gesneden.

Na afloop kwamen de kanjers vermoeid van de baan. "Het was een slopende wedstrijd met lange rally's en daardoor kwamen er aan het einde foutjes in het spel", vertelden de meiden. "Maar we kunnen wel meekomen met de wereldtop", voegde Maartje er nog aan toe.

De kwartfinale partij is terug te zien op:  http://www.badmintoneurope.tv/ (registreren is gratis). Dan kan je klikken op Dutch Open - vrijdag - kwartfinales - WD Severien/Verheul