BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC speelt zaterdag 'derby' tegen Velo

TakRubenKomend weekend staat er wederom een speelronde van de Eredivisie badminton op het programma. Ook het eerste team van DKC uit Den Haag komt weer in actie. Dit keer in de altijd beladen wedstrijd uit bij VELO in Wateringen. 

Kijk op www.haagsetopsport.nl naar een voorbeschouwing met Mark Caljouw (DKC) en Russel Muns (VELO). Haagsetopsport.nl vroeg na een talententraining in sporthal Ockenburgh naar hun gevoelens wanneer beide vrienden zaterdagavond tegenover elkaar staan. Het filmpje is ook te zien op het YouTubekanaal van Haagsetopsport: http://www.youtube.com/user/haagsetopsport.

Voor de voorbeschouwing en meer informatie over de wedstrijd, klik op lees verder.

 

In het verleden speelden bij VELO vrijwel altijd mensen met een DKC-verleden. Zo ook dit keer. Oud-DKC'ers Dennis van Daalen de Jel, Jim Middelburg en Soraya de Visch Eijbergen zullen waarschijnlijk allemaal van de partij zijn aan Wateringse zijde. En ook VELO-coach Ciraar Slaats heeft vroeger gespeeld en getraind bij de Haagse club. Bovendien kwam Ginny Severien de afgelopen jaren uit voor de Westlandse ploeg, maar sinds dit seizoen voor DKC. Dit alles geeft het duel natuurlijk een extra tintje.

Vorig jaar ging DKC met 8-0 ten onder bij VELO. Desondanks wist het toch de krant te halen met een mooie foto van de D-Side (fanatieke aanhang DKC). Ondanks alle verliespartijen lieten de DKC-supporters zich van hun goede kant zien, en dat bleef niet onopgemerkt bij het AD. Of het dit keer weer zo’n grote uitslag wordt, lijkt onwaarschijnlijk. VELO nam in de zomer afscheid van 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palyama, en zag ook dubbelspecialist Maartje Verheul vertrekken naar BC Amersfoort. Het team bestaat nu uit veel jeugdige, talentvolle spelers. Die doen het niet eens zo slecht, want VELO won al haar wedstrijden tot nu toe en staat op dit moment tweede in de Eredivisie op slechts één punt van koploper Duinwijck.

DKC kwam nog niet tot winst dit seizoen, maar speelde wel een aantal verdienstelijke wedstrijden. Vooral Mark Caljouw laat wekelijks zien tot een van de grootste talenten van het land te behoren. Ook Ginny Severien bewijst haar waarde door veel wedstrijden te winnen. In totaal heeft DKC nu dertien punten behaald, waarmee het op een negende plaats staat.

De wedstrijd tussen VELO en DKC wordt gespeeld op zaterdag 8 oktober in de VELO-hal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 19.00 uur.

 

 

Spelers VELO: Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland, Jim Middelburg, Sergio Kepel, Russel Muns, Mireille van Daal, Myke Halkema, Wendy Slaats, Lisa Malaihollo en Soraya de Visch Eijbergen.

Coach: Ciraar Slaats.

Spelers BC DKC: Ruben Wijers, Mark Caljouw, Thomas Wijers, Tak Ling Lam, Veerle Wijers en Ginny Severien.

Coaches: Leonard van Velzen en Roy Calbo.

 

Foto gemaakt door Alex van Zaanen