BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC zaterdag thuis tegen Roosterse BC

Ruben1Badmintonclub DKC komt zaterdag 1 oktober weer in actie in de Eredivisie. In eigen huis zal Roosterse BC de tegenstander zijn. Het zal waarschijnlijk een spannende confrontatie worden in Den Haag. Want vorig seizoen won de Limburgse ploeg maar nipt met 3-5 bij DKC. De terugwedstrijd was qua scoreverloop misschien minder spannend, maar er waren toen veel ‘close’ partijen. Roosterse won in die wedstrijd met 6-2.

Dit seizoen is Roosterse BC aardig begonnen aan de competitie. Het won, verloor en speelde een keer gelijk. In het vorige (dubbel)weekend trad de ploeg van coaches Rolf Koch en Cyriel Weijers op zaterdag aan tegen TFS Barendrecht. Het was een spannend duel, waarin de punten uiteindelijk gelijk werden verdeeld: 4-4.

Op zondag speelden de Limburgers thuis tegen BV Almere. Roosterse kwam net tekort om ook deze wedstrijd gelijk te spelen. Almere won nipt met 3-5. In totaal heeft het team nu 16 punten behaald. Het staat daarmee op een knappe vijfde plek in de Eredivisie. Op slechts één punt van nummer vier Almere. De vierde plaats levert aan het einde van het seizoen een ticket op voor de play-offs om de landstitel.

Ook DKC speelde vorig weekend twee keer. Zaterdag was BC Amersfoort in Den Haag met 2-6 te sterk. Alleen de beide damessingels werden gewonnen door DKC. Maar de ploeg van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen had misschien wel meer punten kunnen behalen. Mark Caljouw speelde erg goed tegen Nick Fransman. De DKC’er stond grote gedeeltes van de wedstrijd op voorsprong, maar op de beslissende momenten sloeg de Amersfoort-speler toe. Fransman won in twee games. Caljouw deed het ook uitstekend in het gemengd dubbel met Veerle Wijers. Tegen de ervaren spelers Joeli Residay en Maartje Verheul capituleerden het DKC-koppel pas in de derde game: 19-21.

Op zondag ging de Haagse ploeg op bezoek bij landskampioen Duinwijck. Uiteraard een lastige wedstrijd, maar er werd toch een puntje behaald. Caljouw won dit keer wel zijn singelpartij. Hij was met 20-22 in de derde game te sterk voor Jerry Natenstedt. DKC staat nu negende op de ranglijst met 10 punten. Calbo en Van Velzen hopen daar zaterdag wat meer van te maken.

De wedstrijd tussen DKC en Roostere BC wordt gespeeld op zaterdag 1 oktober in sporthal Hoge Veld. Adres: Panamaplein 30, 2548 HJ, Den Haag. Het duel begint om 19.00 uur.

 

Spelers BC DKC: Ruben Wijers, Mark Caljouw, Thomas Wijers, Tak Ling Lam, Veerle Wijers en Ginny Severien.

Coaches: Leonard van Velzen en Roy Calbo.

Spelers Roosterse BC: Dennis Dubbelman, Leon Nottelman, Jente Paesen, Frank Vermeesch, Rachelle Haan, Linda Hoedemakers, Wendy Hoeve en Grace Gabriel Ofodile.

Coaches: Rolf Koch en Cyriel Weijers.