BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC structureel maatschappelijk betrokken

jeroen_joon_en_rien_caljouwBadmintonclub DKC heeft in samenwerking met Platform Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) de afgelopen maanden een clubvisie (klik hier voor meer info) ontwikkeld die haar bredere maatschappelijke betrokkenheid structureel vastlegt. Rien Caljouw, voorzitter van de club uit Den Haag: "De moderne sportvereniging heeft een grote maatschappelijke rol in de samenleving, zowel voor haar leden als de omgeving waarin de vereniging zich bevindt. Daarin nemen wij graag onze verantwoordelijkheid."

De doelstelling die DKC geformuleerd heeft vanuit het MVV traject is: "DKC is een sterkere vereniging door het creëren van een cultuur waarbinnen, voor alle leden, leren en ontwikkelen vanzelfsprekend is. We verbinden zowel intern binnen de verschillende groepen, als extern met andere maatschappelijke partners". DKC gaat diverse activiteiten uitvoeren om die doelstelling te realiseren en heeft haar maatschappelijke rol vastgelegd in een DKC Verenigingsplan Maatschappelijk Verantwoord Verenigen. DKC streeft ernaar het keurmerk MVV-oké te behalen.

Waarom gaat DKC voor Maatschappelijk Verantwoord Verenigen?
Sportverenigingen hebben een belangrijke positie in de samenleving en zijn vanuit hun sportactiviteit in de basis al maatschappelijk. Maar een sportvereniging kan meer voor de maatschappij betekenen. Door het vervullen van een brede maatschappelijke rol dragen sportverenigingen bij aan een sociale en leefbare samenleving. De samenleving wordt steeds complexer. Ontwikkelingen zoals individualisering, bewegingsarmoede en een verminderd waarden- & normenbesef vragen van een sportvereniging een bredere rol. Deze ontwikkelingen hoeven geen 'last' te zijn, maar biedt de vereniging juist kansen om zich te versterken en daardoor modern en gezond te zijn. De Haagse badmintonvereniging DKC is hierbij begeleid door de Stichting Platform MVV.

Wat is Platform MVV
Stichting Platform Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (Platform MVV) heeft een visie en methodiek ontwikkeld die door sport, bewegen en cultuur een leefbare samenleving bewerkstelligt. Centraal daarin staan gezonde en moderne sport- en cultuurverenigingen en organisaties met hun kernactiviteit als uitgangspunt (top- en breedtesport). Uitgangspunten voor de stichting zijn: verenigingen die bredere maatschappelijke activiteiten uitvoeren op basis van willen en niet moeten, de kernactiviteit van die verenigingen blijft centraal staan, de vereniging blijft een vereniging en wordt geen ondernemer, verbinden en samenwerken. De MVV methode is praktisch, uitvoerbaar en zorgt voor duurzaam moderne en gezonde verenigingen.