BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC op jacht naar tweede landstitel

Finale

De badmintonners van Dunlop DKC staan zaterdag voor de zesde keer in de clubgeschiedenis in de finale om de landstitel. In de Maaspoort in Den Bosch is F.I.T. Almere de tegenstander. De Haagse club wist alleen in 2015 het landskampioenschap te veroveren. Dunlop DKC snakt na de verloren finales van 2013, 2017, 2019 en 2023 dus naar nieuw succes.

Het was voor Dunlop DKC een geslaagd seizoen in de reguliere competitie van de Eredivisie. De formatie van trainer Dennis Lens won elf van de veertien wedstrijden. Slechts één nederlaag hoefde de eenmalig landskampioen te incasseren. Dat gebeurde tegen stadsgenoot Drop Shot. Tegen diezelfde club speelde Dunlop DKC ook nog gelijk. De tweede remise vond plaats in de uitwedstrijd bij de tegenstander van komend weekend: F.I.T. Almere. De Hagenaars eindigden uiteindelijk als eerste in de competitie. Daarmee dwong het een rechtstreeks ticket af voor de finale. Almere – de nummer twee van de Eredivisie –  moest om die eindstrijd te bereiken in de play-offs zien af te rekenen met nummer drie Drop Shot. Uit boekten de Flevolanders een 2-5 zege. Het karwei werd in eigen huis afgemaakt: 4-3.

Wat voor wedstrijd kunnen we zaterdag verwachten? Als we kijken naar de eerdere onderlinge confrontaties van dit seizoen, kan het weleens een spannende middag worden. Dunlop DKC won in eigen huis met 5-3 van Almere. Een knappe prestatie, aangezien Lens die avond niet kon beschikken over zijn kopman Mark Caljouw en Flora Wang. De ploeg van trainer Dave Khodabux trad toen bijna op volle sterkte aan. Dus met Cheryl Seinen en Kirsten de Wit, die allebei tot de nationale selectie behoren. De uitwedstrijd in Almere mondde uit in een puntendeling: 4-4. Beide teams speelden toen met een aantal invallers, waardoor dat duel eigenlijk niet als een graadmeter gezien kan worden. Op basis van de thuiswedstrijd zou Dunlop DKC licht favoriet kunnen zijn.

Nemen we de finale-ervaring in ogenschouw dan doen Dunlop DKC en Almere niets voor elkaar onder. Voor beiden is het de zesde eindstrijd in de clubgeschiedenis. Net als Dunlop DKC wist Almere maar één keer beslag te leggen op de titel. Dat gebeurde in 2020, toen Drop Shot werd verslagen. In 2014, 2016, 2018 en 2022 stapten de Flevolanders als verliezer van de baan. De hunkering naar een tweede landstitel is dus groot bij Dunlop DKC en Almere.

De finale van de Eredivisie wordt zaterdag 23 maart om 13.30 uur gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets voor de eindstrijd zien hier verkrijgbaar.

Spelers Dunlop DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Andy Buijk, Michiel Kruijt, Gijs Duijs, Alyssa Tirtosentono, Jaymie Laurens en Flora Wang.
Trainer/coach: Dennis Lens.