BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC te sterk voor Duinwijck in ‘thriller’

Mark & Gijs

De badmintonners van Dunlop DKC hebben afgelopen zaterdag weer goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie en daarmee een directe finaleplek voor de Eredivisie. De Hagenaars wonnen in een spannend duel met 3-5 bij regerend kampioen Duinwijck. Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie geniet koploper Dunlop DKC een voorsprong van vier punten op nummer twee F.I.T. Almere.

Hoewel de uitslag van zaterdagavond precies dezelfde was als het onderlinge treffen in Den Haag afgelopen november, schotelden Duinwijck en Dunlop DKC een veel leukere wedstrijd voor. Maar liefst vijf van de acht partijen werden pas na drie games beslist. Bij de heenwedstrijd was dat er slechts één. DKC-trainer Dennis Lens kon over al zijn topspelers beschikken, en dat gaf waarschijnlijk de doorslag voor een positief resultaat.

Dunlop DKC begon desondanks met een achterstand. Nadat Mark Caljouw en Gijs Duijs nog de eerste game pakten in de herendubbel, bleek het Duinwijck-koppel Brain Wassink en Ties van der Lecq toch net iets beter getuige de 21-15 stand in game twee en drie. Op de andere baan maakten Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens 1-1 door Meerte Loos en Imke van der Aar in drie games te verslaan.

De ijzersterke singles bezorgden Dunlop DKC een 1-4 voorsprong. Caljouw, Joran Kweekel en Flora Wang wonnen hun partij. Alleen Laurens moest de overwinning aan haar opponent Chloë Mayer laten, waardoor de thuisploeg met een 2-4 tussenstand nog de hoop had op een gelijkspel. Van der Aar en Van der Lecq brachten de Haarlemmers terug tot 3-4 (versloegen Duijs en Wang), waardoor het gemengd dubbel tussen Loos/Wassink (Duinwijck) en Tirtosentono/Kweekel (DKC) de doorslag moest geven. Beide duo’s waren erg aan elkaar gewaagd, maar twee keer bleek het Haagse koppel in de verlenging nét wat doortastender: twee keer 23-21. En zo keerde Dunlop DKC met vijf zwaarbevochten punten terug naar de Hofstad.

Omdat nummer twee F.I.T. Almere dit weekend met 2-6 won bij Decorette BC Amersfoort, zijn de Flevolanders een punt ingelopen op Dunlop DKC. De vice-landskampioen verdedigt in de resterende twee wedstrijden een voorsprong van vier punten. Die nummer één-positie willen de Hagenaars maar wat graag vasthouden. Een plekje zakken, betekent namelijk play-offs. De koploper gaat rechtstreeks naar de finale op 23 maart. Komend weekend (zaterdag 20 januari om 19.00 uur) ontvangt Dunlop DKC de ‘buurman’ uit Wateringen, JNICE VELO. Een week later wacht de laatste wedstrijd uit bij hekkensluiter 2dA Smashing (zaterdag 27 januari, 19.00 uur).