BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC verslaat Duinwijck in topper

Jaymie&Alyssa

De topper in de Eredivisie badminton tussen Dunlop DKC en Duinwijck is geëindigd in een 5-3 overwinning voor de thuisploeg. Zo revancheerden de Hagenaars zich voor de verloren Eredivisie-finale van vorig seizoen. Door deze zege blijft Dunlop DKC koploper.

Bij Dunlop DKC ontbraken Mark Caljouw en Flora Wang. Het was daarom de vraag of de formatie van trainer Dennis Lens wel kans zou maken tegen de landskampioen. Ook de club uit Haarlem kon niet in de sterkste formatie spelen, waardoor Dunlop DKC zeker niet de underdog was. Het eerste punt van de avond ging nog naar Duinwijck. In drie spannende games versloegen Ties van der Lecq en Brian Wassink het DKC-koppel Gijs Duijs en Michiel Kruijt. Op de andere baan trokken Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens de stand gelijk door een relatief makkelijke overwinning in het vrouwendubbel.

In de enkelspelen sloeg Dunlop DKC toe. Drie van de vier werden een prooi voor de Haagse club. Joran Kweekel, Laurens en Kruijt wonnen hun partij. Alleen invalster Marlies Baan moest haar meerderen erkennen in Cloë Mayer. Met een 4-2 voorsprong begon Dunlop DKC aan de afsluitende gemengd dubbels. Duinwijck bracht de spanning terug doordat Wassink en Fabienne van Affelen van Saens in twee games Duijs en Baan versloegen. Het lot of de thuisploeg deze wedstrijd met winst of een gelijkspel zou afsluiten, lag in de handen van Kweekel en Tirtosentono. Zij moesten er flink voor vechten tegen Van der Lecq en Meerte Loos. Maar het DKC-koppel won wel; 21-17 en 21-18. En zo boekte Dunlop DKC een mooie 5-3 overwinning op de regerend Nederlands kampioen.

Dankzij de winst gaat Dunlop DKC nog altijd aan kop van de Eredivisie. Maar het is wel spannend. Nummer twee F.I.T. Almere heeft namelijk evenveel punten als de Hagenaars: 35. De nummer drie is Duinwijck met 33 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week staat de streekderby tegen JNICE VELO op het programma voor Dunlop. Het duel in Wateringen begint zaterdag 11 november om 19.00 uur.