BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Team 1

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de eerste krachtmeting met F.I.T. Almere weer op de agenda. Op voorhand mocht verwacht worden dat het publiek weer op een aantal mooie, spannende wedstrijden zou kunnen rekenen. Na de 8-0 overwinning van de openingsweek stond met deze tegenstander de eerste echte serieuze test voor de deur. Een test die Dunlop DKC goed doorstond getuige de 5-3 overwinning.

Trainer Dennis Lens kon in de dubbels verrassen met het opstellen van Marlies Baan naast Alyssa Tirtosentono. Het verrassingseffect miste zijn doel niet; de damesdubbel werd - wie had dat gedacht - een prooi voor het Haagse koppel. Jammer genoeg moesten de heren na een spannende driesetter hun meerdere erkennen in het Almeerse koppel, waardoor een 1-1 tussenstand genoteerd werd.

De singels werden eerlijk verdeeld. Joran Kweekel en Jaymie Laurens voldeden aan de verwachting door hun partijen in twee sets naar zich toe te trekken. Met een 3-3 tussenstand werd aan de gemengd dubbels begonnen. Zowel Almere als DKC kunnen bogen op sterke koppels en in het verleden hebben de gemengd dubbelpartijen tussen Almere en DKC vaak vuurwerk opgeleverd. Zaterdag sloegen de Hagenaars de partijen echter gedecideerd binnen, waarmee een mooie 5-3 overwinning werd behaald. Hiermee gaat DKC nog altijd aan kop van de Eredivisie met dertien punten. Twee meer dan nummer twee VELO.

Een mooie seizoenstart dus, maar geen tijd om op de lauweren te rusten, want komend weekend staat alweer een volgende kraker op de agenda. DKC ontvangt thuis de andere Haagse topclub Drop Shot, een echte stadsderby dus. Ook Drop Shot mengt zich dit jaar weer in de strijd om de titel, dus dat belooft vuurwerk! Zorg dat je erbij bent, om 19:00 uur start de wedstrijd in sporthal Hogeveld. Graag tot dan!