BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC haalt uit in openingswedstrijd Eredivisie

Team 1

Voor de badmintonners van Dunlop DKC is het nieuwe seizoen van de Eredivisie uitstekend begonnen. De formatie van trainer Dennis Lens zette Decorrete BC Amersfoort met maar liefst 0-8 opzij. Hierdoor heeft de vice-landskampioen zich na één speelronde gelijk aan kop genesteld van de ranglijst.

Dunlop DKC verloor vorig jaar de Eredivisiefinale van Duinwijck. Voor de Hagenaars betekende dat de eerste eindstrijd sinds 2019. Hoewel Duinwijck dus met de titel aan de haal ging, toonde het wel aan dat Dunlop DKC na jaren weer een rol van betekenis kon spelen in de top. Ook dit seizoen wil de landskampioen van 2015 weer een gooi doen naar de titel. De selectie is voor een groot gedeelte in stand gebleven. Bij de mannen kan Lens nog steeds een beroep doen op Mark Caljouw, Joran Kweekel, Michiel Kruijt, Gijs Duijs en Andy Buijk. Bij de vrouwen wel wat wijzigingen. Manon Sibbald en Marlies Baan maken geen deel meer uit van het eerste team. Als versterking kwam Jamie Laurens over van stadgenoot Drop Shot. Flora Wang en Alyssa Tirtosentono bleven Dunlop DKC trouw.

Met een volledige selectie betrad Dunlop DKC zaterdagavond de sporthal in Amersfoort. Vorig seizoen eindigde de thuisploeg als zesde, dus er hing een grote overwinning in de lucht voor de Hagenaars. En die kwam er ook. Desondanks waren er nog wel een aantal spannende partijen, zoals de herendubbel. Duijs en Buijk kregen Ruben Wijnands en Timo Stoffelen pas na 21-18 in de derde game op de knieën. Diezelfde Stoffelen bood Kweekel in de single nog aardig tegenstand. De nummer twee van Nederland zegevierde wel, met 22-20 en 21-16.

De winstpartij voor Kweekel betekende al een 6-0 voorsprong voor Dunlop DKC. Want naast de herendubbel won het ook de vrouwendubbel (Laurens en Tirtosentono) en de drie andere singles (Caljouw, Laurens en Wang). Kweekel en Tirtosentono zorgden bij Dunlop DKC voor de 7-0 door Wijands en Manouc Linders in het eerste gemengd dubbel te verslaan. Op de andere baan speelden Kruijt en Wang een bloedstollende wedstrijd tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos. De eerste game ging naar het Amersfoort-koppel, maar het DKC-duo toonde veerkracht. Game twee en drie werden met respectievelijk 24-22 en 22-20 een prooi voor Kruijt en Wang. Daarmee was de 0-8 overwinning een feit.

Volgende week komt Dunlop DKC voor het eerst in eigen huis in actie. Op zaterdag 23 september komt F.I.T. Almere op bezoek in sporthal Hogeveld. Aanvang is 19.00 uur.