BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC verslaat koploper Duinwijck

Alyssa&Iris

De badmintonners van Dunlop DKC hebben zaterdag een uitstekende prestatie neergezet in de Eredivisie. De nummer drie wist de uitwedstrijd bij koploper en recordkampioen Duinwijck met 3-5 te winnen. Hierdoor is de Haagse formatie dit seizoen nog altijd ongeslagen.

Dunlop DKC reisde naar Haarlem af in de wetenschap dat het zomaar eens een lastige avond tegemoet kon zien. Duinwijck won al haar wedstrijden en had een aardige voorsprong opgebouwd op de naaste belagers. Daarnaast kon DKC-trainer Dennis Lens niet beschikken over een volledige selectie; kopman Mark Caljouw, kopvrouw Alyssa Tirtosentono en Andy Buijk ontbraken vanwege toernooien die zij (met succes) speelden in het buitenland.

Ondanks het ontbreken van die sterkhouders begon Dunlop DKC uitstekend aan de wedstrijd. Michiel Kruijt en Joran Kweekel wisten in een spannend duel het koppel Ties van der Lecq/Aram Mahmoud in drie games aan de kant te schuiven. Nadat het vrouwendubbel (Marlies Baan en Manon Sibbald) een nederlaag moest incasseren, kwam Dunlop DKC rap op 1-3. Kweekel versloeg wederom Mahmoud. In een ware thriller bleek Sibbald in haar single nipt beter dan Cloë Mayer. Het werd 22-20 in de derde game.

Via Finn Achthoven bracht Duinwijck de spanning weer terug. Hij versloeg Gijs Duijs in twee games. Aan DKC-speelster Flora Wang de lastige taak haar team op 2-4 te zetten. Het 15-jarige toptalent moest het namelijk opnemen tegen de nummer één van Nederland Gayle Mahulette. Tot haar geluk zag Wang haar tegenstander al snel opgeven.

De mixed dubbels zouden het verschil maken tussen een gelijkspel of zege voor Dunlop DKC. Het werd dat laatste. Duijs en Baan waren duidelijk een maatje te klein voor Van der Lecq en Debora Jille. Daarom moesten Kruijt en Wang de 3-5 op het scorebord zetten. Het werd een meeslepend gevecht tegen Achthoven Corine Breukers met momentum dat over en weer ging. Uiteindelijk bleken de DKC’ers nét wat doortastender. Ze wonnen met 22-20 in de derde game na zelfs met één game achter te hebben gestaan.

Door de overwinning is Dunlop DKC wat dichterbij de bovenste twee plekken gekropen. De Hagenaars hebben nu 47 punten uit acht wedstrijden. Duinwijck is nog steeds koploper (50 punten). Nummer twee F.I.T. Almere staat op 48 punten. Komend weekend staat de laatste speelronde van het eerste gedeelte van de Eredivisie op het programma. Daarna spelen de bovenste vijf en onderste vijf ploegen een hele competitie tegen elkaar. Dunlop DKC is al geplaatst voor de kampioenspoule. Het duel met hekkensluiter AMOR is louter voor de statistieken. Desondanks zou het voor het vertrouwen lekker zijn als Dunlop DKC een grote overwinning kan behalen. Het duel met de Groningers begint zaterdag 12 november om 19.00 uur in sporthal Hoge Veld in Den Haag.

Veel kijk plezier vind je: HIER.