De kop is er af

Covid19

De kop is eraf

Yes! Eindelijk mochten we weer! Zaterdagavond 5 september 19.00uur klonk het startschot: de eredivisie badminton van seizoen 2020-2021 is van start gegaan. Helaas voor ons durfde BC Duinwijck het niet aan om Haags publiek uit te nodigen.

De voor DKC debuterende Manon Sibbald trad met Marlies Baan aan in de damesdubbel. Waar onze dames nog echt aan elkaar moesten wennen, stonden de tegenstanders Selena Piek en Deborah Jille als een geoliede machine op de baan. Sibbald en Baan hadden helaas niet veel in te brengen, waardoor het eerste punt voor Duinwijck was.

Mark Caljouw en Michiel Kruijt haalden in de herendubbel het eerste Haagse punt binnen. Hier hadden ze wel een derde set voor nodig, maar in die derde set stelden ze orde op zaken en tikten ze de tegenstanders van de baan. Met een tussenstand van 1-1 begonnen we aan de damesenkels.

Sibbald en Baan wilden het verlies van hun eerdere partij waarschijnlijk goed maken en hebben dat dubbel en dwars gedaan. Beiden sloegen ze met redelijk duidelijke cijfers punt 2 en 3 binnen. Hierna was het de beurt aan onze kopman Caljouw om te laten zien wat hij waard is. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk; met 13 en 10 tikte hij de nieuwste Poolse aanwinst van Duinwijck Adrian Dziólko van de baan.

De spannendste wedstrijd van de avond was de tweede herenenkel. Tom Blinde mocht aantreden tegen Jordy Hilbink. De eerste set sleepte Blinde binnen, maar in de tweede set moest hij zijn meerdere erkennen in Hilbink. Tijdens de derde set liep de score de hele tijd gelijk op, waarbij Hilbink uiteindelijk helaas aan het langste eind trok, wat de tussenstand op 2-4 in ons voordeel bracht.

Kruijt speelde de eerste mix met Kiona van der Werf tegen Jille en Jerry Natenstedt. Na een achterstand aan het eind van de eerste set, wisten onze DKC-toppers dit toch om te draaien en de eerste set binnen te slaan. Het lukte hen jammer genoeg net niet om ook een tweede set binnen te slaan. Gijs Duijs en Charissa Kuiper waren in de tweede gemengd dubbel niet opgewassen tegen hun tegenstanders Piek en Dziólko. Hierdoor eindigde deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in een gelijkspel, 4-4.

Coach Dennis van Daalen de Jel over de wedstrijd: ‘Ik denk dat we deels tevreden kunnen zijn. Dit was weer de eerste wedstrijd na lange tijd, dat merkte je bij hoe stroef sommige potten verliepen. Tegelijkertijd bood Duinwijck natuurlijk ook een goede tegenstand (vooral Piek en Jille). Het is een betere start dan de afgelopen seizoenen, dus voor nu was dit voldoende.’

Volgend weekend staat er weer een uitwedstrijd op het programma. DKC mag dan afreizen naar Groningen om het op zondag 13 september 14.30uur op te nemen tegen promovendus AMOR.