BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC jeugdteams presteren uitzonderlijk goed

jeugdcompetitie1De jeugdteams hebben afgelopen weekend uitzondelijk goed gepresteerd. Alle teams op één na hebben afgelopen weekend gewonnen. Het jongens 1 team heeft helaas (en dan ook nog met 8-0) verloren van het sterke Gouweslag 6.

Het jongens won zaterdag met 8-0 van ESPE Papendrechtse BC 4. Zij hadden hier wel 5 3-setters voor nodig. Door deze ruime overwinning liggen zij nu ruim op kampioenschapskoers. Met een wedstrijd meer gespeeld hebben ze 19 (!) punten voor op de nummer twee.

Beide opstapteams van 11-14 jaar speelden beide zaterdag goede wedstrijden. Het eerste team won met 6-2 van De Zeemeeuwen 9 uit 's-Gravenzande en het tweede team deed het zelfs nog beter door met 8-0 te winnen van de Spotvogels 1. Door deze overwinningen staat DKC 1 op een stevige derde plaats. DKC 2 staat op 1 punt van de koppositie. Zaterdag 14 mei spelen zij thuis de kraker tegen de koploper, Voorburg 7.

DKC 3, opstap 9-10 jaar, stevent ook af op het kampioenschap. Na een 8-0 overwinning op BC Mix 16, staan ze (met een wedstrijd meer gespeeld) 15 punten voor op de nummer 2.

De opstapteams 6-8 jaar mogen zelf bepalen mogen zelf bepalen hoeveel wedstrijden ze spelen, minimaal 5 en maximaal 8. Hierdoor kunnen er wat verschillen in de ranglijst ontstaan, omdat niet ieder club evenveel partijen speelt. DKC 4 won vandaag met 6-2 van BC TAB Fly Over 1 en DKC 5 won met 3-2 van BC Delft 4. Gister won het 6e team met 5-1 van Velo 11.

DKC 4 staat ruim bovenaan. DKC 6 staat ook bovenaan, maar is nog in een heftige strijd verwikkeld met BC Mix 18. In dezelfde poule staat DKC 5 netjes derde.