BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Geen overwinning voor DKC in dubbelweekend

Marlies Baan in haar enkelspel tegen Manon SibbaldwebBadmintonclub DKC heeft dit weekend zeven punten behaald in twee wedstrijden. Zaterdagavond eindigde de wedstrijd tegen Duinwijck in 4-4 en zondagmiddag was BV Almere met 3-5 te sterk. “Ik had vooraf gehoopt op minimaal twee keer 4-4”, laat DKC-coach Robbert de Keijzer na afloop weten.

DKC-speler Thomas Wijers was dit weekend afwezig vanwege een flinke griep. Het herendubbelspel is daarom twee keer met invallers gespeeld. Beide partijen gingen verloren. Joran Kweekel nam de mixpartij over van Thomas. Tegen Duinwijck was dit succesvol, maar zondag kwamen Joran en Daisy net te kort tegen Dave Khodabux en Gita Djajawasito (21-13, 18-21 en 15-21).

Coach Robbert de Keijzer is na dit weekend vooral tevreden over de dames: “Ze hebben progressie geboekt. Hun spel wordt steeds meer volwassen. Maar het was goed om te zien dat het zondag bij iedereen weer beter ging. We hebben even een wat mindere periode gehad. Maar je ziet het niveau van het spel weer omhoog gaan. Dat is positief.”

De komende weken staan er voor het eerste van DKC geen wedstrijden op het programma. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 7 januari tegen Van Zundert VELO. “Het is eigenlijk jammer dat we nu een onderbreking hebben", vindt De Keijzer. "Net nu het niveau weer de goede kant op gaat. Maar we kijken uit naar de wedstrijd tegen VELO.”

DKC speelt op 7 januari om 19.00 uur tegen van Zundert VELO in sporthal Zuidhaghe, Beresteinlaan 625H in Den Haag.

Alle uitslagen en de tussenstand staan op toernooi.nl