BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Team 1 start tegen Van Zijderveld

Team 1 BC DKC seizoen 20162017 Haagse Harry webAanstaande zaterdag 10 september gaat Badmintonclub DKC weer beginnen aan de Carlton Eredivisie. Tijdens een Kick-off, waarin alle tien de eredivisieverenigingen tegelijk in actie komen, neemt het eerste team van DKC het op tegen Van Zijderveld. De Kick-off start om 14.00 uur en vindt plaats in T-Kwadraat in Tilburg.

Team 1 staat dit seizoen onder leiding van Robbert de Keijzer en Dennis van Daalen de Jel. Zij gaan samen met spelers Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Veerle Wijers, Daisy Bommeleyn, Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono weer strijden voor een plek in de play-offs. Het team is vrijwel geheel intact gebleven, alleen Mark Caljouw heeft de club verlaten en gaat zijn carrière voortzetten in Duitsland. De talentvolle Alyssa Tirtosentono was vorig seizoen als invaller al van belangrijke waarde en heeft daarom een plek in het eerste verdiend. Net als vorig seizoen vervult Bernd Dessauvagie de rol van fysiotherapeut en Hans Macaré heeft de taken als teammanager overgenomen van Ellen Ruimschotel.

Competitie in twee fases
De Carlton Eredivisie bestaat dit seizoen uit twee fases en play-offwedstrijden. In de eerste fase spelen de tien teams uit de eredivisie eenmaal tegen elkaar. In de tweede fase spelen de bovenste vijf een hele competitie tegen elkaar. Het team dat vervolgens eerste wordt, plaatst zich direct voor de finale. De nummers twee en drie spelen twee play-offwedstrijden, de winnaar hiervan gaat naar de finale. De teams die in de eerste fase bij de onderste vijf zijn geeindigd, spelen in de tweede fase om lijfsbehoud.

Nieuw dit seizoen in de Carlton Eredivisie zijn The Flying Shuttle Barendrecht en Hoornse BV, die de plaatsen van respectievelijk BC Smashing en BV Slotermeer hebben overgenomen.

Meer informatie? Bekijk het speelschema of de pagina 'Over team 1'.

Fotografie: Nicoline Heekelaar