BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC dicht bij finale na zege in derby

Kweekel & Laurens

Dunlop DKC uit Den Haag heeft zaterdag een 6-2 overwinning geboekt in de streekderby tegen JNICE VELO uit Wateringen. Een belangrijke zege, want met nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie lonkt voor de ploeg van coach Dennis Lens de Eredivisie-finale. De koploper plaatst zich daarvoor rechtstreeks, en Dunlop DKC bezet die koppositie nog altijd met drie punten voorsprong op nummer twee F.I.T. Almere. De vice-landskampioen heeft volgende week aan vijf punten genoeg tegen hekkensluiter 2dA Smashing om de finaleplek definitief veilig te stellen.

De uitwedstrijd tegen VELO werd eerder dit seizoen met 1-7 gewonnen door Dunlop DKC. Op zo’n uitslag hoopten de Hagenaars nu weer, maar het team stond niet op volle oorlogssterkte aan de start in sporthal Hogeveld. Zo ontbraken sterkhouders Mark Caljouw en Alyssa Tirtosentono wegens buitenlandse verplichtingen. Met dat in het achterhoofd was de 6-2 eigenlijk een prima uitslag.

Michiel Kruijt en Gijs Duijs sloegen het eerste punt voor Dunlop DKC binnen. Zij boekten een relatief eenvoudige overwinning op Jim Middelburg en Mees Janssen. Voor het vrouwendubbel koos Lens voor twee invalsters: Liselotte van Balen en Jessica Huster. Met name in de tweede game boden zij uitstekend tegenstand tegen Veda Diemel en Eline Eversdijk. Het DKC-duo verloor die game nipt met 22-20, nadat ze de eerste game met 21-10 al aan de Wateringse dames moesten laten.

Van de vier singles gingen er drie naar Dunlop DKC. Kruijt, Joran Kweekel en Jaymie Laurens wonnen hun partij in twee games. Flora Wang wist het niet te bolwerken namens de thuisploeg. In een ‘close match’ ging zij in drie games onderuit tegen Amy Tan. Wang bezorgde Dunlop DKC wel een punt in het gemengd dubbel aan de zijde van Andy Buijk. Ook de andere mix ging naar de vice-landskampioen. Kweekel en Laurens waren in twee games te sterk voor Middelburg en Eversdijk. En zo hield Dunlop DKC zes punten in Den Haag.

Doordat nummer twee F.I.T. Almere met 7-1 won van 2dA Smashing, zijn de Flevolanders één punt ingelopen op Dunlop DKC. De Hagenaars hebben er 76 verzameld, Almere staat op 73. Als de koploper zaterdag minimaal vijf punten behaald in de laatste speelronde bij datzelfde Smashing, is de tweede finaleplek op rij een feit. Mocht F.I.T. Almere in dat geval tegen JNICE VELO de volle buit halen (acht punten) eindigen Dunlop DKC en Almere op 81 punten. Dan geeft het betere onderlinge resultaat voor Dunlop DKC de doorslag.