BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC steviger aan kop na 8-0 winst

Jaymie & Andy

Dunlop DKC is uitstekend uit de winterstop gekomen. De formatie van hoofdcoach Dennis Lens won zaterdagavond met maar liefst 8-0 van Paul Knip Keukens Roosterse BC. Omdat nummer twee F.I.T. Almere diezelfde avond met 3-5 verloor van Duinwijck is DKC nog steviger aan kop gekomen van de ranglijst met 65 punten, vijf meer dan Almere heeft verzameld.

Alle partijen werden voor de Hagenaars gewonnen in twee games. Gezien de spelers waar Lens over kon beschikken en het feit dat de tegenstander op een één na laatste plek staat in de Eredivisie, was dat ook wel verwacht. Zo deed kopman Mark Caljouw weer eens mee en keerde Flora Wang terug na een lange blessure. De enige wedstrijden met een beetje spanning, waren partijen waar Caljouw in actie kwam. In het herendubbel samen met Joran Kweekel werd de eerste game pas in verlening gewonnen van Nico Hermans en Noah Jongen. In de tweede game walsten de DKC-mannen eroverheen met 21-10. Caljouw had in zijn single tegen Sander Prenen de nodige moeite de zege binnen te slepen. De nummer één van Nederland won wel met 21-16 en 21-19. Zoals gezegd, kende de thuisploeg in de andere partijen nauwelijks problemen wat resulteerde in de 8-0 eindstand.

Komend weekend staat de herhaling van de Eredivisie-finale van vorig jaar op het programma. In Haarlem treft Dunlop DKC recordkampioen Duinwijck. Het duel tussen de koploper en nummer vier van de ranglijst begint zaterdag 13 januari om 19.00 uur.