BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

Kick-Off

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is het team van coach Van Daalen de Jel er niet in geslaagd om met winst naar huis terug te keren. In Haarlem was tijdens de Kick-off van 2019-2020 concurrent Duinwijck een maatje te groot, waardoor DKC met een schamele 3-5 genoegen moest nemen.

Waar van tevoren wellicht gehoopt werd op minimaal één winstpunt uit de dubbels, moesten helaas zowel de heren Thomas Wijers en Michiel Kruijt als Ieva Pope en Charissa Kuiper het onderspit delven tegen hun Haarlemse tegenstanders. In de singels dreigde hetzelfde te gebeuren, tot Tom Blinde daar uiteindelijk een stokje voor wist te steken. Hij won zijn singel overtuigend in twee sets. Jessica Huster, Gijs Duijs en Ieva Pope waren niet opgewassen tegen hun Haarlemse concurrenten. Hierdoor keek DKC tegen een 1-5 achterstand aan voordat er begonnen werd aan de mixen.

Vooraf werd gedacht dat Wijers en Huster een pittige kluif zouden hebben tegen Akvile Stapusaityte en Ties van der Lecq, maar uiteindelijk bleek niets minder waar. In twee sets zetten de Hagenezen hun tegenstanders aan de kant. Hierna wisten Kruijt en Charissa Kuiper dit goede voorbeeld te volgen, waardoor de schade beperkt is gebleven; 3 punten mee naar huis.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op de planning. Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van DKC zal het vlaggenschip proberen de 8 punten in huis te houden tegen promovendus Amor. Kom vooral proosten op 50 jaar DKC vanaf 17.00uur en daarna kijken naar de wedstrijd die start om 19.00uur.