BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Gelegenheidsteam DKC strijdend ten onder

Week 02

Deze week ontbraken sterrenspelers Mark Caljouw, Robin Tabeling, Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono (wederom) wegens internationale verplichtingen. Hierbij is het zeker het vermelden waard dat Tirtosentono tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Tallinn een zilveren medaille heeft veroverd in de mix onder 19!

Door alle afwezigen verliep de wedstrijd van het vlaggenschip van DKC tegen Goldinvestment Roosterse minder goed. Debutanten Teun de Mast en Kevin Wouters moesten in de herendubbel het onderspit delven tegen de heren van Roosterse BC. Gelukkig deden de vaste dameskrachten van team 1, Marlies Baan en Daisy Bommeleyn, wat er van hen verwacht werd. Hierdoor kwam DKC met een gelijke stand uit de dubbels.

Baan bleef haar goede spel vasthouden in haar single en sloeg zo het tweede punt binnen. De tegenstanders van Wouters en Kiona van der Werf lieten in hun singles zien een maatje te groot te zijn voor de youngsters van DKC, waardoor die twee partijen verloren gingen.

Vooraf werd gehoopt dat Michiel Kruijt zijn single zou winnen. Helaas moest hij deze keer zijn meerdere erkennen in Rick Steuten. Gelukkig herpakte Kruijt zich na dit verlies en lukte het hem om samen met Bommeleyn de mix binnen te slepen. ,/p>

De Mast en Van der Werf moesten ook in de mix hun hoofd buigen voor hun tegenstanders. Dit bracht de eindstand op 3-5 in het voordeel van Roosterse.

Door deze tweede nederlaag op rij staat DKC op dit moment gedeeld 7e in de poule. Zaterdag 22 september om 19.00uur zal DKC alles op alles moeten zetten om een aantal punten mee terug te kunnen nemen vanuit Almere.