BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Verzwakt DKC komt net te kort

Kick-Off

Tijdens de spetterende Kick-off van de Eredivisie wist DKC zich goed staande te houden tegen landskampioen Duinwijck. Ondanks het gemis van de drie sterspelers, Mark Caljouw, Robin Tabeling en Alyssa Tirtosentono, heeft DKC 3 punten weten te scoren tegen het team uit Haarlem.

In een goed gevulde hal kwam de herendubbel flitsend uit de startblokken. Thomas Wijers en Michiel Kruijt waren te sterk voor hun tegenstanders Jorrit de Ruiter en Jordy Hilbink. De vier wedstrijden die daarop volgde gingen helaas verloren, waarbij Wijers als enige nog in de buurt kwam van een overwinning tegen Natenstedt.

Gelukkig wist Baan hierna het tij te keren. Zij won in een spannende driesetter haar single tegen Raquel Humphris.

Debutanten in de Eredivisie, Kiona van der Werf en Youri Panhuis, moesten daarna hun meerdere erkennen in De Ruiter en Deborah Jille. Kruijt sloeg daarna samen met Daisy Bommeleijn het derde en laatste punt binnen.

Kruijt over de wedstrijd: ‘3-5 is een terechte uitslag.’ Ook coach Dennis van Daalen de Jel sluit zich daarbij aan: ‘Met 3 punten zijn we zeker tevreden, aangezien we niet compleet waren. Het was een typische eerste wedstrijd, waarbij dat de spelers nog een beetje zoekende zijn.’

Extra mooi om te vermelden is dat deze Kick-off in het teken stond van KiKa, waarvoor € 700.- opgehaald is.

Het vlaggenschip van DKC speelt zaterdag 15 september om 18.30uur haar volgende wedstrijd tegen Goldinvestment Roosterse in sporthal Hogeveld.

Foto: © Ashton Tokromo