• DSide

• RJC

DKC wint bekerfinale

Beker 2018

Het eerste team van BC DKC heeft dit seizoen afgesloten met het winnen van een fantastische prijs, namelijk de nationale beker. Afgelopen zaterdag werd in sportcentrum Mariahoeve in Den Haag de bekerfinale gespeeld. In een spannende finale werd de bekerwinnaar van vorig jaar, Le Credit Sportif Velo, met 3-1 verslagen.

BC DKC stond voor de zesde achtereenvolgende keer in de finale. De afgelopen vier jaar steeds tegen regioconcurrent Velo. De laatste twee jaar ging Velo met de winst naar huis. Dit jaar was het DKC die de beker, voor de tweede keer in de geschiedenis, in ontvangst mocht nemen.

De heren- en damesdubbel gingen tegelijkertijd de baan op. Zeker in de eerste set waren beide partijen erg spannend. Het DKC koppel Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan kwamen dichtbij, maar verloren de eerste set nipt met 19-21 van Myke Halkema en Dorien Lups. In de tweede set maakten de Haagse dames iets meer fouten dan hun tegenstanders en ging de winst met 14-21 naar de dames uit Wateringen. Het eerst punt was dus voor Velo.

In de herendubbel werd er zwaar gevochten voor iedere punt. Het werd een ware strijd tussen het Haagse koppel Michiel Kruijt en Mark Caljouw en het duo Jim Middelburg en Alex Vlaar van Velo. De eerste zeer spannende set werd met 23-21 door Michiel en Mark gewonnen. In de tweede set waren de Haagse heren in de winning mood en gaven de partij niet meer uit handen. Ze wonnen de tweede set met 21-17. Zo werd het 1-1., Mark zette DKC vervolgens op een 2-1 voorsprong. Hij won zijn partij in het herenenkelspel tegen Ewout Beukers eenvoudig met 21- 6 en 21-12.

De damesenkel en gemengddubbel gingen gelijktijdig de baan op. Marlies Baan zorgde ervoor dat de beker naar DKC ging. Zij maakte het beslissende punt door te winnen van Dorien Lups. Marlies verloor de eerste game nipt met 20-22, na een achterstand van 14-20. Zij wist de tweede game door overtuigend spel naar zich toe te trekken (21-16) en won daarna ook derde game (21-16).

Het gemengddubbel tussen het Haagse koppel Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn en het Wateringse koppel Alex Vlaar en Myke Halkema was een bijzonder spannende wedstrijd. De eerste set ging naar DKC (21-18). De tweede set naar Velo (21-23). De derde set werd op een stand van 13-14 gestaakt, door de winst van Marlies.

De finale was beslist. Het feest kon beginnen. Dank voor de organisatie, sponsoren en voor alle supporters, die naar Mariahoeve zijn afgereisd. De sfeer was top.

Fotografie: Ashton Tokromo