BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC speelt gelijk in laatste wedstrijd

Ruben2De badmintonners van het Haagse BC DKC hebben de laatste wedstrijd van dit Eredivisieseizoen gelijkgespeeld. Uit bij hekkensluiter The Flying Shuttle ’57 uit Bergen op Zoom stond er zaterdagavond een 4-4 uitslag op het scorebord. Dit was een fikse tegenvaller voor DKC. De Hagenaars hadden immers via een grote overwinning (minimaal 7-1) nog uitzicht op directe handhaving. Maar al na twee duels was deze kans verkeken, aangezien DKC zowel de herendubbel, als het damesdubbel verloor. Door het gelijke spel eindigde de ploeg van coaches Roy Calbo en Leonard van Velzen op een negende plaats, waardoor het veroordeeld is tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. DKC begon licht gehavend aan de wedstrijd. Veerle Wijers kampte met een schouderblessure, waardoor zij maar één wedstrijd kon spelen. Samen met Eefje Besselink kwam de Scheveningse uit in het damesdubbel. Besloten werd om vaste dubbelpartner Ginny Severien in het gemengd dubbel op te stellen. Veerle Wijers en Besselink speelde een spannende wedstrijd tegen Sharon Bindels en Tak Chin Lam van TFS ’57. De eerste game ging in de verlenging naar het DKC-duo. Game twee was met 21-13 een simpele prooi voor de dames van TFS ’57. De laatste game ging gelijk op, maar Bindels en Lam waren uiteindelijk net wat doortastender: 21-17.

In het herendubbel stond andermaal een nieuwe combinatie op de baan namens DKC. Ruben Wijers trad daarin aan met Bouke van Bergen Bravenboer, die pas voor de tweede keer dit seizoen in actie kwam voor DKC vanwege een wereldreis. De cijfers maakte duidelijk dat de twee nog niet op elkaar ingespeeld waren. Simon van Opstal en Onno Quik wonnen relatief eenvoudig met 21-15 en 21-14.

Ruben Wijers stond in zijn enkelpartij wederom tegenover Van Opstal. Zoals al het gehele seizoen, kon Ruben Wijers het zijn tegenstander nog aardig lastig maken in de eerste game (nipt verlies met 21-18). In het tweede bedrijf leek de pijp leeg bij de 24-jarige Scheveninger: 21-12 voor de TFS ’57-speler.

Mark Caljouw had het namens DKC een stuk minder lastig tegen zijn opponent Roel Janssen. In de heenwedstrijd speelde beide heren nog een spannende drie-setter, maar zaterdag was Caljouw duidelijk de beste met 21-15 en 21-11.

Severien won haar singel met twee keer 21-9 van Sara Lammers. Daarna stond er een duel tussen twee zussen op het programma. Tak Ling Lam speelde voor DKC tegen Tak Chin Lam van TFS ’57. De DKC-speelster verloor in de heenwedstrijd nog van haar zus. Dit keer liet Tak Ling er echter geen gras over groeien. De eerste game moest ze nog via een verlenging binnenslepen, maar game twee verliep wat soepeler: 21-16.

De gemengd dubbels vormden het slotstuk van de avond. In de eerste mix stond er een nieuw duo opgesteld namens DKC: Caljouw-Severien. Hoewel ze dus nog nooit samen hadden gespeeld, deden de DKC’ers het zeker niet onaardig tegen Lammers en Quik. Het Haagse koppel verloor in twee ‘close’ games: 21-18 en 22-20.

Van Bergen Bravenboer en Lam toonden aan nog altijd een van de betere koppels te zijn in Nederland. Hoewel Janssen en Bindels zo nu en dan nog aardig bij konden blijven, kwamen de DKC’ers geen moment echt in gevaar. Het werd 21-14 en 21-16 voor het Haagse duo.

Daarmee werd 4-4 de eindstand. Daar waar een 7-1 of 8-0 overwinning vereist was om achtste te worden de ranglijst, en daarmee play-offs te voorkomen. Concurrent voor die plek, Roosterse BC, had dan wel met minimaal 7-1 moeten verliezen van Van Zijderveld. De Limburgers verloren echter met 6-2, waardoor plek acht voor DKC, ongeacht de uitslag, er sowieso niet had ingezeten. De Hagenaars eindigde daarom op plek negen met vijftig punten. Het hield alleen TFS ’57 onder zich op de ranglijst, dat slechts achttien punten vergaarde. In totaal won DKC twee duels, speelde het er vier gelijk, en verloor het er twaalf. Voor de Residentieploeg wachten er nu promotie/degradatiewedstrijden. Naar alle waarschijnlijkheid zal daarin eerstedivisionist ELO United uit Hengelo de tegenstander zijn. Helemaal zeker is dit nog niet, aangezien er nog twee speelrondes zijn in de eerste divisie. De play-offs worden gespeeld in de week van 20 februari en 5 maart.

Voor de eindstand in de Eredivisie en individuele uitslagen van TFS ‘57-DKC zie: http://toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=0FB184DD-1D03-4518-A00E-47DB33834711&draw=1