BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC en VELO domineren Regiokampioenschappen

SorayaDe badmintonners van DKC uit Den Haag en VELO uit Wateringen hebben in categorie 1 van de Regio Seniorenkampioenschappen Zuid-West de hoofdprijzen gepakt. In sporthal 't Zandje in Den Haag werden de enkelspelen gewonnen door de als eerste geplaatste spelers Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen van DKC. De winnaars in dubbelspelen waren allemaal VELO'ers.

De meeste finales in categorie 1 waren eigenlijk niet spannend te noemen. In het damensenkel veegde De Visch Eijbergen haar tegenstander Michelle Middelburg van VELO met 21-8 en 21-0 van de baan. In de finale van het damesdubbel had de DKC-speelster minder geluk. Met Imre Wijers verloor ze van het VELO-duo Myke Halkema/Wendy Slaats. Met Russel Muns wist Halkema ook de titel in het gemengd dubbel op te eisen door Jim Middelburg en zijn zus Michelle te verslaan. Jim Middelburg was in het herendubbel wel succesvol door met Muns het ervaren koppel Rikkert Suijkerland/Van Daalen de Jel op een nederlaag te trakteren. Al deze finales werden in twee games beslist.

De finale van het herenenkel kreeg het publiek wel op de banken. Het was een volledige DKC-aangelegenheid. De als tweede geplaatste Mark Caljouw nam het op tegen Van Daalen de Jel, die als eerste was geplaatst. Beide heren maakte er een ware titanenstrijd van. De eerste game leek naar Van Daalen de Jel te gaan, maar op het eind van de game liet hij een paar steekjes vallen, waardoor Caljouw alsnog met de gamewinst aan de haal ging: 25-23. De 28-jarige Van Daalen de Jel kwam in het vervolg goed terug door game twee te pakken met 21-19. De de beslissende game was de nummer één geplaatst op de belangrijke punten net wat beter dan Caljouw, hoewel er vaak wel lange rally's voor nodig waren. Uiteindelijk pakte Van Daalen de Jel de winst door zijn eerste matchpoint direct te verzilveren: 21-18.

In categorie 4 wist Pauline Keemink twee titels te pakken. In het vrouwenenkel won de speelster van BC Flair uit Alphen aan den Rijn van Ashton Tokromo van DKC. Keemink was ook de beste in het gemengddubbel samen met Marcel Fauth.

Ook in categorie 7 was er een speler die in twee spelonderdelen de beste was. Andreas Pohan Simandjuntak van BV DEO uit Nootdorp won zowel de finale van de herensingel, als de finale van het gemengddubbel. Dit deed hij aan de zijde van Shelly Bontje.

Voor alle uitslagen voor de Regio Seniorenkampioenschappen Zuid-West zie:

http://toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=045D2EF4-D426-491F-9BB4-2C682AFEB59E