BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC pakt slechts 2 punten tegen topclub Almere

Internationaal

Almere was dit weekend te sterk voor het eerste team van BC DKC. Slechts 2 punten heeft dit weekend voor DKC opgeleverd. “Met deze uitslag zijn we dan ook zeker niet tevreden. We hadden verwacht dat we in Almere meer punten zouden behalen”, vertelt DKC coach Dennis van Daalen – De Jel na afloop.

Van Daalen de Jel heeft deze competitiewedstrijd met de opstelling geschoven. Zo werden de herensingles, damessingles en gemengddubbels verwisseld. ‘Dit heeft achteraf in ons nadeel uitgepakt. Blijft wel dat we alsnog meer punten konden behalen’. De eerste winnende punt was de herensingle van Mark Caljouw. Caljouw, eerste heer van DKC, speelde de tweede herensingle tegen Sebastiaan Li (21-13 en 21-7).

Daarnaast leverde de damessingle van Marlies Baan tegen Tamara van der Hoeven een winnend punt op. Van der Hoeven en Baan kennen elkaar al even en onderlinge ontmoetingen staan altijd garant voor spektakel. De strijd werd niet alleen met de shuttle geleverd. Ook vocaal lieten beide dames van zich horen. Dit keer trok Marlies aan het langste eind en won met 21-16 en 21-19.

‘Het team heeft er alles aan gedaan. We zullen iets extra moeten brengen om thuis van Almere te kunnen winnen. Wellicht kunnen de supporters ons volgende week en de weken erop een steuntje in de rug geven. Dat zullen we nodig hebben, de laatste wedstrijden van de competitie’, alsdus Van Daalen de Jel. Volgende week zaterdag 16 december speelt BC DKC 1 thuis om 19.00 uur uit tegen BC Duinwijck 1.