BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Regionaal Scholentoerooi Voortgezet Onderwijs

scholentoernooiVrijdag 15 februari organiseerde DKC voor de tweede maal het regionaal scholen toernooi voor het voortgezet onderwijs. In sporthal Hoge Veld deden 14 teams mee van verschillende Haagse scholen. Verdeeld over een categorie voor spelers die lid zijn van een badmintonvereniging en een categorie voor spelers die dat niet zijn, speelden zij hun wedstrijden. Elke teamwedstrijd bestond uit twee enkelspelen en drie dubbelspelen, de winnaars van de poule speelde de finale.

Bij de ‘competitie’ teams (spelend bij een vereniging) deed ook een docententeam van het Haags Montessori Lyceum mee. Echter wel voor spek en bonen, gezien het een toernooi was voor scholieren. Hierdoor werd het eerste team van het Wateringse Veld College winnaar van het toernooi.

De ‘recreatie’ teams poules (niet spelend bij een vereniging) hadden veel teams van het HML, acht maar liefst. Echter kwamen twee teams van andere scholen in de finale tegen elkaar uit. Het vierde team van het Wateringse Veld College en het team van het Diamant College. De finale bestond uit drie dubbelspelen en geen enkelspelen. Het waren erg spannende wedstrijden waarin het Diamant College de eerste twee potten met slechts een punt verschil won. Daardoor ging de derde wedstrijd alleen nog maar om de eer en kon het Diamant College zich als winnaar uitroepen.