BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Eerste diploma’s uitgereikt aan DKC-jeugd

Kleurendiploma wit kleinDit seizoen zijn de jeugdleden van DKC begonnen aan een ‘opleiding tot allround badmintonspeler’. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt aan techniek, tactiek en kennis van de spelregels. De opleiding bestaat uit zes onderdelen. Voor elk onderdeel is een diploma te halen. Het eerste onderdeel van de opleiding is het witte diploma. Twee weken geleden hebben de kinderen een proefexamen gedaan en op woensdag 14 november was het zover. In twee groepen hebben totaal 26 jeugdleden het examen voor het witte diploma afgelegd. Dat ze de afgelopen tijd allemaal hard getraind hebben blijkt wel: ze zijn allemaal geslaagd!

De opleiding met de kleurendiploma’s is bedacht door hoofdtrainer Roy Calbo. Voor het witte diploma moesten de kinderen een warming up doen, de forehand- en backhandgrip beheersen en een lobservice, korte forehandservice en lob (forehand & backhand) laten zien. Ook moesten ze een aantal vragen over de spelregels beantwoorden. Dit allemaal onder toeziend oog van Roy, Dave en team 1 speelster Tak Ling Lam.

A.s. zaterdag kunnen de kinderen van de zaterdaggroep het witte diploma halen. In februari zijn de examens voor het gele diploma. Elk onderdeel wordt steeds moeilijker. Het zesde en laatste diploma dat gehaald kan worden is het paarse diploma.