BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Mark Caljouw wint goud, zilver en brons in Zweden

11360_mix_finaleDKC-speler Mark Caljouw is afgelopen weekend met een mooie bagage teruggekeerd uit Zweden. Hij veroverde een gouden, zilveren en bronzen medaille in het 6 Nations-toernooi onder 17 jaar. Caljouw behaalde samen met zijn partner Alida Chen goud in het gemengdubbelspel, hij werd tweede in het enkelspel en behaalde brons met het landenteamtoernooi.


Het DKC-talent heeft in vier dagen achttien wedstrijden gespeeld, waarvan hij er maar twee heeft verloren. Een topprestatie! In de finale van het enkelspel verloor Mark van de als tweede geplaatste Duitser Lars Schanzler: 13‐21 en 18‐21. Eerder in het toernooi wist Mark wel (in twee sets) van Lars Schanzler te winnen. De vele partijen en de vele parijen achter elkaar hebben het jonge talent waarschijnlijk opgebroken.

De strijd om de gouden plak in het gemengddubbelspel was erg spannend. Mark Caljouw en Alida Chen hadden drie sets (21-11, 20-22 en 21-18) nodig om het Duitse koppel Marvin Seidel en Linda Efler te verslaan. De Nederlandse talenten mogen trots zijn op deze mooie en verdiende gouden plak. In het teamtoernooi, waarin Mark geen single verloor, behaalde de Nederlandse U17-ploeg een mooie bronzen medaille. Allen gefeliciteerd!